Tilbake
Mathias Ramfelt
Skriv ut

KOORDINASJON og SIRKUS - Mathias Ramfelt

KOORDINASJON og SIRKUS

En innføring i sirkus og koordinasjon, her med spesiell vekt på sirkusdisiplinen sjonglering.  Barna vil få en oppvisning/ et lynshow og presentasjon av sjonglering på ulike vis, for så, etter inspirasjon fra oppvisningen,  få prøve seg selv. 

Kurset vil i hovedsak bestå av sjonglering med baller, flower stix, tørkler, kjegler og diabolo.

Sjonglering er en ypperlig aktivitet som stimulerer både kropp og sinn på mange ulike måter.  Vi utfordrer og trener koordinasjon, motorikk, konsentrasjonsevne, utholdenhet, muskelstyrke og kontroll av musklene, innlæring og ikke minst tålmodigheten! - Pluss, vi får opp pulsen, og har det moro! Vi vil ta opp begrepet koordinasjon og gå inn på hvorfor vi bør stimulere koordinasjonen vår, og hvordan vi kan gjøre dette og hvorfor det er viktig å ha en grunnleggende eller god koordinasjon. Er koordinasjon medfødt eller kan vi trene på å få bedre koordinasjon? Hvor viktig er koordinasjon i sjonglering og sirkus? Opplegget vil være en god variasjon fra de vanlig aktivitetene i skolen og vil også kunne frembringe videre interesse hos den enkelte deltaker. Leder og instruktør er sjonglør og artist Mathias Ramfelt.

WORKSHOP

Denne delen av kurset, der elevene skal få eksperimentere og utøve sjonglering selv, vil foregå ved delvis plenum og individuell instruering. Læringen vil i hovedsak foregå ved en”prøve og feile”-metodikk samt under veiledning av instruktør.  Målet er at alle skal få prøve seg i alle de ulike disiplinene. Forhåpentligvis vil deltakerne få en følelse av mestring i løpet av opplegget. Hva elevene vil kunne klare å tilegne seg av nye ferdigheter i løpet av kursets varighet, vil være varierende utfra ulike individuelle forutsetninger, spesielt alder og koordinativt grunnlag.  Aktivitetene vil uansett være tilpasset og passe alle i den aldersbestemte målgruppen. Sjonglering generelt er det aldri for tidlig eller for sent å lære seg og passer for de fleste med litt tålmodighet.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Tønsberg kommune
  • Kunstnere/grupper: Mathias Ramfelt
  • Idé/opplegg: Mathias Ramfelt

Om kunstner / utøver / gruppe

Utpå høsten 1988 fikk Tønsberg kommune en ekstra innbygger. Gutten het Mathias Ramfelt og havnet i midten av en søskenflokk på fem. Mange vil nok tro at Mathias ble født med baller i hendene, men det var først i 8-årsalderen han fikk sansen for flygende objekter. Han øvde sammen med andre barn på en ukentlig sjongleringsskole, men aller mest sjonglerte Mathias hjemme. Her kunne han konsentrere seg uten forstyrrelser, og trene i flere timer i strekk. Med en storebror som drev i underholdningsbransjen fikk Mathias etter hvert muligheten til å være med på små og store oppdrag. Dette ga ham verdifulle erfaringer i en veldig ung alder. Det var på en av disse oppdragene, i Bø Sommarland, at Mathias møtte Melvin Tix. Sommeren etter fikk han jobb som "sidekick" i Melvin sine forestillinger, i en alder av 15 år. Her lærte Mathias mye om forberedelser, fremtreden og kontakt med publikum. For ferdighetene har ingen noen gang stilt spørsmål ved. 

Mathias fortsetter å glede publikum her hjemme med sine ferdigheter i den absolutte norgestoppen. Mathias Ramfelt regnes som en av landets klart dyktigste sjonglører. Han gjør alt fra enkeltnumre til hele forestillinger alene eller sammen med andre. Våren 2008 var Mathias å se i TV2s storsatsing Norske Talenter sammen med broren Benjamin, og gikk videre til semifinalen 4. april. Ekstrem perfeksjonisme og stor sjarm har gjort Mathias til en artist for fremtiden, og den starter i morgen..

Mathias er utdannet sirkusartist fra sirkusskolen Fontys Academy for Circus and Performance Art (ACAPA) i Nederland, hvor han har en 4-årig bachelor i sirkus.