Tilbake
Thomas Winje Øijord
Thomas Winje Øijord
Thomas Winje Øijord
Thomas Winje Øijord
Thomas Winje Øijord
Thomas Winje Øijord
Skriv ut

Valgmulighet - Tilrettelagt 2020 - 2021: Et blikk på hverandre

På grunn av koronasituasjonen er produksjonen desverre avlyst våren 2020.

Et blikk på hverandre  - Kunstverksted med fotografi og lydlandskap for barn og unge med behov for tilrettelegging.

I kunstverkstedet Et blikk på hverandre skal elever med spesielle behov portrettere hverandre med fotografi og lydlandskap. Å åpne seg selv for portrettering er sårbart, og krever mot og styrke. Gjennom dette verkstedet er håpet at elevene kan finne motet og styrken som bor i dem.

Ved hjelp av enkelt forarbeid og to skoledager, skal produksjonen skape et personlig portrett av den enkelte elev som deltar på workshopen. Portrettene består av en serie fotografier i tillegg til beskrivende lydlandskap og musikk redigert i en selvstendig videofil. Alle som deltar skal bli portrettert og selv portrettere en medelev.

Portrettene kan inkluderes i en utstilling, og å godta publisering i kunstnerisk sammenheng er en del av Et blikk på hverandre. Besøk oss gjerne på www.etblikk.no for å lese mer om prosjektet eller for å se noen av portrettene som allerede er blitt laget."

Kunstverkstedet var på Greveskogen vgs vår 2018 og høst 2018, med gode tilbakemeldinger.

Lærerveiledning

Last ned:
Forberedelse

To oppgaver som forberedelse til verkstedet. Se vedlagt dokument med tittel: Et blikk oppgaver. I tillegg må Samtykkeskjema signeres av foresatte. Samtykkeskjemaet finner derer her: Samtykkeskjema_Et blikk på hverandre

For mer informasjon om produksjonen, se dokumentet: Et blikk presentasjon. Eller dere kan gå inn på hjemmesiden til prosjektet: Et blikk på hverandre


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vestfold fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Gisle Haaland / Thomas Winje Øijord

Om kunstner / utøver / gruppe

Thomas Winje Øijord er fotograf og forfatter. Han har sin utdannelse som fotojournalist fra Høgskolen i Oslo, som forfatter fra forfatterstudiet i Bø i Telemark og enkelte fag fra UiO. Til daglig jobber han frilans for ulike mediehus, blant annet NTB Scanpix, Aftenposten, A-­‐magasinet og den nye barneavisen Aftenposten Junior. Thomas jobber både i Norge og i utlandet, og bildene hans er publisert av alle de største mediene i Norge og flere av de største i verden, som for eksempel Washington Post, Bild, Life og LA Times. Thomas skriver også bøker for voksne og barn. Han debuterte på Cappelen Damm forlag med boken Hatten og andre forstyrrende momenter i 2003. Senere kom han med romanen Kongeriket Norge i 2007, og siden har han skrevet flere barnebøker. Han er for tiden i gang med en større faktabok for ungdom.

Gisle Haaland er frilansmusiker og musikklærer. Han har sin utdannelse fra Universitetet i Agder der han har utdannet seg til Faglærer i musikk og Master i utøvende musikk. Han har også tilleggsutdanning innenfor akustikk, elektronikk (musikk), og musikksoftware fra UiA. I Kristiansand har han undervist på en videregående skole i piano hoved-­‐ og biinstrument, komponering og formidling, musikkteknologi, samspill, lydteknikk live lyd, lydstudioproduksjon, samt bygget opp skolens studio og vært lydtekniker. Gisle har jobbet fulltid som kulturskolelærer i Bergen tidligere, og jobber nå 20 prosent i Oslo Kulturskole. Ellers er han utøvende musiker og spiller tangenter for ulike artister og events, er produsent i studio og arrangerer låter til innspillinger og turneer. Gisle har tidligere gitt ut to plater med eget band på Vossa Jazz Records (2004, 2006), samt medvirket på en rekke andre utgivelser og turnevirksomheter.